torsdag 7 juni 2012

ai weiwei


Sista chansen innan den stängde, Ai Weiwei på Magasin 3. Jag är glad att jag hann - för jag är helt tagen av den här utställningen.   


söndag 3 juni 2012

shibori

- Men nu är det min tur att gå kurs. (Tjoho!!)

I fredags startade fortsättningsskursen i Shibori, 6 hp,  i Konstfacks tryckeri. Den riktar sig till yrkesverksamma konstnärer och formgivare och är en fortsättning av tidiga års grundkurs. Kursen syftar till vidare utveckling av färgningsprocesser kombinerat med personliga val av mönstringar under ledning av konstnären Eva Lagnert - eminent guru i färgeri.

Vi är 12 lyckliga som fick plats i år, med olika bakgrund och profession, som alla jobbar på olika sätt och med olika mål. Rikt och inspirerande att parallellt med sitt eget också ta del av de andras experimenterande, allt under säker handledning av Eva.
Själv jobbar jag vidare med olika sätt att förvandla och använda gamla kläder och second hand material (i trogen Do Redo-anda). Jag vill se om jag kan hitta några intressanta uttryck och kommer också att djupdyka i olika typer av färgers möjligheter till ets och blandningar.

Jag börjar med bomull och kypfärger med olika varianter av omknytningar av varptråd och gummisnoddar.



Redo för årets första dopp i grytan. Bästa gummisnoddarna måste vara från 70-talet tror jag.
Jag fick flera påsar av en bekant och de håller fortfarande utmärkt.









Kommer inte ha annat att sätta på mig när jag går och tränar i framtiden, alla mina T-shirts ligger nu risigt till. Jag transformeras till batiktant.  

sommar

I början av veckan hade vi slutgenomgång på fem- och- en- halv- veckors kursen Storytelling in Patterns, för GDI och Textil på Konstfack. Joanna Rubin Dranger (konstnär, författare och professor i illustration på skolan),  Christel Kurén (designer och undervisar på skolan i textiltryck) och jag höll i kursen tillsammans.  Intensivt schema för eleverna så här innan avslutning, med allt vad det innebar av slututställningar, föreläsningar och allt möjligt annat. Alla kämpade tappert hela vägen och jobbade fram väldigt fina ideer och tryckta mönster.

Sen blev det skolavslutning! Sommar - Tjoho!!